Thuisstudies vergelijken

Veel mensen vinden het prettig om thuis te studeren. U bevindt zich in uw eigen veilige omgeving, terwijl u op uw eigen tempo de lesstof tot u neemt. Er zijn in België verschillende bedrijven die thuisstudies aanbieden. Vaak zijn de lessen digitaal te volgen, en zijn ook de examens digitaal af te nemen. Hierdoor volgt u de studie geheel in uw eigen tempo, wat erg prettig kan zijn voor mensen die graag wat extra tijd hebben – én voor mensen die juist in een rap tempo door de lesstof willen gaan, op deze manier kunt u heerlijk snelstuderen.

Verschillende aanbieders

Een populaire optie voor mensen die van thuisscholing willen genieten, is de Ondernemersschool. Dit erkende instituut heeft meer dan 350 professionele opleidingen, waarna je een erkend diploma haalt. De Ondernemersschool heeft erg veel leerlingen, duizenden cursisten per jaar, en kan zich daarom redelijk goedkoop neerzetten. U heeft niet alleen te maken met computers, maar heeft ook een persoonlijke begeleider die u via het online studentenplatform al uw vragen kunt stellen. Studiefinanciering aanvragen is helaas niet mogelijk voor deze opleidingen. Wel krijgen ondernemers een flinke korting als zij een diploma willen halen om hun eigen bedrijf te beginnen.

Een andere prettige mogelijkheid voor thuisscholing is NHA, met 450 thuisstudies in de aanbieding. De prijzen zijn vaak íets hoger dan op de Ondernemersschool, maar ze bieden ook leuke hobbycursussen voor wie snel de basis wil leren van iets dat hen interesseert. Bij NHA garanderen ze het lesgeld terug te geven wanneer u het diploma niet haalt. Daarom heeft u bij NHA slagingsgarantie. Sommige mensen komen in aanmerking voor een “tegemoetkoming deeltijders”, een soort studiefinanciering. Ook deze opleidingen en diploma’s zijn uiteraard erkend en van hoge kwaliteit. Bij zowel NHA als de Ondernemersschool is er keuze uit opleidingen van alle verschillende opleidingniveaus, met verschillende duren, en zowel vol- als deeltijd.

thuisscholing