onderhands lenen

Voor veel mensen is het prettig om een lening af te sluiten waarbij geen bank komt kijken, omdat zij bijvoorbeeld een negatieve BKR registratie hebben of op de zwarte lijst staan. Er zijn verschillende manieren om geld te lenen bij partijen die géén BKR registratie opvragen. Aangeraden wordt in het algemeen om wél te lenen via een bank, omdat deze partijen betrouwbaar zijn. Ga daarom even na of uw BKR registratie positief is, deze kunt u online opvragen. Wanneer u nooit een boete te laat heeft betaald of een lening te laat heeft afbetaald, kunt u er vanuit gaan dat u gewoon bij een bank een lening af kan sluiten. Kan dit niet? Dan zijn er andere manieren voor uw lening.

Onderhands lenen

geld uitlenen

Een populaire manier van lenen zonder bank is een onderhandse lening. Een onderhandse lening is een lening van kennissen, vrienden of familie. Vaak is dit een renteloze lening, en erg aantrekkelijk voor degene die in

 

geldnood zit. Let er wel op dat u duidelijke afspraken maakt met degene die de lening aanbiedt, omdat onduidelijke afspraken (of niet-nagekomen afspraken) relaties kunnen breken. Er zijn voorbeeldcontracten te downloaden op het internet voor onderhandse leningen. Dit kan voorkomen dat de vriendschap een deuk oploopt.

 

 

Kredietverstrekkers zonder bank

In België zijn een heleboel bedrijven die zonder bank een lening aanbieden. Dit zijn meestal wel kleinere bedragen dan die u kunt lenen bij een bank, omdat het bedrijf anders een risico zou kunnen lopen. Cofidis is bijvoorbeeld een betrouwbaar bedrijf dat deze leningen aanbiedt. U kunt lenen tot €10.001, en betaalt maandelijks af. Mozzeno is weer een heel ander soort bedrijf, want u leent hier bij een privé persoon in plaats van bij een bedrijf. U geeft op de website aan waarvoor u het geld wil lenen, en hoe hoog dat bedrag moet zijn. Individuen bepalen dan of zij het project willen steunen. Voor hen is dit aantrekkelijk omdat zij rente vragen op het bedrag, en er op die manier aan kunnen verdienen. Een derde tip is Cetelem, hierbij kunt u lenen tot €75.000. Deze leningen zijn wel iets duurder dan op Cofidis, dus pas aan te raden wanneer u een hoger bedrag wil lenen dan op Cofidis mogelijk is.