geld lenen zonder bank

Voor sommige mensen is het simpelweg niet mogelijk om een lening af te sluiten waar een bank bij komt kijken. Misschien staat u op de zwarte lijst, heeft u onvoldoende inkomen of is er een andere reden waarom u moet lenen met een omweg. Gelukkig is dit zeker mogelijk. Er zijn een heleboel verschillende manieren om geld te lenen zonder bank, en deze worden steeds populairder. Zo voorkomt u dat je überhaupt ooit geregistreerd zou kúnnen worden bij BKR, en daarom voorkomt u ook een negatieve registratie. Let er wel op dat je altijd veilig leent, bij een betrouwbare partij met goede en duidelijke afspraken.

Onderhands lenen

Een populaire optie, en voor sommige mensen het eerste waar ze aan denken, is een lening vragen aan een kennis, familielid of vriend. Zo voorkomt u schuldeisers, rentebedragen en registraties, en is uw lening volledig onvindbaar op papier. Let wel op! Een onderhandse lening kan een vriendschap of andere soort relatie volledig kapot maken, wanneer de afspraken niet worden nageleefd. Daarom is het aan te raden om een klein contractje af te sluiten. U kunt voorbeeldcontracten vinden op het internet voor onderhandse leningen. Misschien klinkt het wat vreemd om een contract af te sluiten met een bekende, maar dit voorkomt wel de nodige problemen in de toekomst. U spreekt af wat er gebeurt als de lener het geld niet tijdig af kan betalen, en alle andere zaken worden ook vastgelegd.

Particulier lenen

Er zijn maar een paar particulieren die een lening aanbieden zonder BKR-toetsing. Wees daarom op uw hoede als je zo’n partij tegenkomt. Controleer of de particulier aan kan tonen professioneel en betrouwbaar te zijn. De websites van Forratum en Saldodipje zijn ook een goede optie voor een kleine lening tot €1500. De lening heeft een korte loopduur, en daarom betaalt u relatief weinig rente, ondanks de rente die in de eerste instantie redelijk hoog klinkt. Zij vragen ook niet om een BKR-toetsing, omdat het om een klein bedrag gaat.

Andere manieren om geld te lenen zonder bank vind je bijvoorbeeld in crowdfunding, wanneer u het geld nodig heeft voor de opstart van het bedrijf o.i.d. U vraagt dan om investeerders die mee betalen aan uw project met kleine bedragen, waarvoor zij iets terug krijgen als dank.

particulier lenen